Επιλογή που προκύπτει από την επεξεργασία καθαρών σταφυλιών Cannonau.
Μετά από μια ζύμωση με τις φλούδες για περίοδο 15/20 ημερών, ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον 12 μήνες, ακολουθούμενη από άλλους 6 μήνες ωρίμανσης σε ξηρές φιάλες.
Έχει φωτεινό ρουμπινί χρώμα με έντονες βιολετί νότες, που προμηνύει φρέσκους αρωματισμούς μεσογειακής βλάστησης, δενδρολίβανο με νότες κόκκινων φρούτων και μούρων, μαρασκίνο και μύρτο συνοδευόμενα από μια πινελιά μπαχαρικών που προέρχονται από την ωρίμανση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.
Στο στόμα, η θερμή αίσθηση ακολουθείται από σημαντική φρεσκάδα, έντονη αλμυρότητα και κομψή ταννικότητα, που συνδυάζονται όμορφα στη μαλακή και βελούδινη δομή. Καλή ένταση και διάρκεια.
Η Atha Ruja ταιριάζει με ημι-σκληρά τυριά μέτριας έντασης, γευστικά αλλαντικά και πιάτα από κόκκινα κρέατα μέτριας δομής, ψητά και θηράματα.